13.05.2018

Varza calita cu carnati

Varza calita este unul dintre preparatele de la care nu ma pot abtine...chiar poftesc😉. Are o aroma deosebita si este tare buna😋.


Daca probati reteta mea de Varza calita cu carnati, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.



    Ingrediente:



Mod de preparare:
Indepartam frunzele exterioare ale verzei, o spalam sub jet de apa rece si dupa ce se scurge o taiem fideluta. O punem intr-un bol mai mare si o frecam cu sare(cam 1 lingurita). O lasam deoparte.
Incingem uleiul intr-un vas(am folosit un tuci) si prajim carnatii portionati dinainte. Cand sunt gata, ii scoatem si in acelasi ulei punem varza. Nu o stoarcem de zeama, o lasam asa.... se va cali in suc propriu si va fi delicioasa. Amestecam si o lasam la calit aproximativ 5 minute, apoi punem rosiile feliate(le-am decojit partial). Amestecam bine si dupa alte cinci minute adaugam si carnatii. Condimentam cu boia si piper, punem si pasta de ardei/rosii si dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Spre sfarsit adaugam pasta de corcoduse(o puteti inlocui cu zeama de lamaie dupa gust sau putin bors) si sare daca mai este nevoie. Mararul il punem cand scoatem vasul din cuptor. Cam asta-i tot…ce bine miroase in bucatarie!😋 Servim varza cu ardei iute, paine proaspata sau mamaliguta.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.






4 comentarii:

  1. O bunatate, Am facut gogosari umpluti cu carne si dupa ce ii terminam fac si eu varza asa cum ati prezentat-o. Abia astept. ( de asta sunt grasa pentru ca sunt pofticioasa si imi place mancarea gustoasa)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, grasa si frumoasa ;) Te pup cu drag, o seara buna sa aveti!

      Ștergere
  2. Anonim19/5/23

    Mulțumim pentru rețetă!
    Este foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. O zi frumoasa!

      Ștergere