17.05.2018

Pilaf cu carne de pasare si legume

Pilaful cu carne de pasare si legume este unul clasic, pufos si tare gustos. Se aseamana tare la gust cu pilaful pe care il mancam in copilarie.💜 


Daca probati reteta mea de Pilaf cu carne de pasare sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


   Ingrediente:
  • 700-800 g carne de pasare(am folosit piept de curcan crescut la curte)
  • 1 cana de 250 ml cu orez
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • piper macinat
  • 3-4 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel




Mod de preparare:

Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu un varf cutit de sare. Adaugam un morcov, o ceapa si un ardei. Eu le-am fiert in oala sub presiune pentru aproximativ 35 de minute. Daca le fierbeti intr-o oala normala puneti mai intai carnea sa fiarba, spumati, apoi adaugati legumele. Cand este carnea aproape patrunsa o scoatem pe o farfurie si indepartam legumele. Pastram supa/zeama in care aceasta a fiert.
Curatam, spalam si tocam marunt legumele ramase.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem ceapa. Presaram putina sare peste ea si o lasam la calit pana se inmoaie fara sa o prajim/ardem. Punem si ardeiul si morcovul, amestecam si dupa 1-2 minute punem orezul spalat si bine scurs. Lasam la calit pana orezul devine translucid, apoi turnam 3 cani si jumatate maxim 4 (aceeasi cana de 250ml) din supa in care au fiert carnea si legumele. Punem si carnea dezosata, potrivim gustul cu sare si piper macinat si cand clocoteste dam cratita la cuptor la foc mediu sau continuam gatirea pe aragaz....cum doriti. Daca folositi pui din comert adaugati carnea fiarta mai spre sfarsit cu 10 minute inainte ca pilaful sa fie gata. Din cand in cand amestecam usor in cratita. Cand orezul este fiert si a absorbit aproape tot lichidul din jurul lui oprim cuptorul/focul, acoperim cratita cu capac si mai lasam sa stea asa aproximativ 10 minute. La sfarsit presaram patrunjel verde tocat. Un deliciu!....un pilaf pufos si tare gustos.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru SUPA DE PASARE CU GALUSTE.

Un comentariu:

  1. Anonim17/6/22

    Buna ziua! Câte porții ies din cantitatea pe care ați folosit-o?

    RăspundețiȘtergere