11.10.2017

Ciorba de perisoare din carne de porc

Ciorba de perisoare este una gustoasa si extrem de usor de preparat. Zeama acrisoara si perisoare moi si delicioase.💜 Noua ne place tare mult, se numara printre ciorbele noastre preferate😉.



Daca probati reteta mea de Ciorba de perisoare, sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de FacebookFacebook.

   Ingrediente
   Pentru perisoare:
  • 1/2 kg spata de porc tocata (sau orice carnita de porc care sa aiba si putina grasime) 
  • un ou mai mic
  • o ceapa mica data pe razatoare 
  • cateva fire de patrunjel 
  • o lingura de orez 
  • cimbru 
  • sare 
  • piper
   Alte ingrediente:
  • 3 litri de supa sau apa 
  • o ceapa 
  • 1 ardei gras 
  • 1 morcov 
  • o bucatica de telina 
  • 4 linguri cu zarzavat pentru ciorbe
  • 3 linguri cu orez 
  • bors(dupa gust) 
  • cimbru uscat 
  • piper 
  • cateva fire de leustean

Mod de preparare: 
Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete.
Punem pe foc o oala cu 3 litri de supa(apa) si un varf cutit de sare....eu am avut 1 litru de supa de pui si am mai completat cu apa. Cand clocoteste adaugam legumelele si zarzavatul pentru ciorbe. Daca aveti si radacina de patrunjel sau pastarnac puteti folosi, eu nu am avut. Lasam sa fiarba la foc mic si intre timp pregatim perisoarele:
Punem carnea tocata intr-un bol si adaugam restul ingredientelor. Omogenizam, apoi cu mainile umezite in apa luam din compozitie si formam perisoare...cam cat o nuca. Pe masura ce le formam le asezam pe un platou.
Cand legumele sunt putin patrunse( sa fie fierte cam pe jumatate) adaugam perisoarele, apoi dupa aproximativ 5 minte punem si orezul spalat. Acoperim oala partial cu un capac si lasam sa fiarba in continuare la foc mic inca 15-20 de minute. Asezonam cu sare, piper si cimbru.
Dam borsul in doua-trei clocote si il turnam in oala.
Dupa ce fierbe cu totul  2-3 minute oprim focul de sub oala si presaram leusteanul tocat. Lasam ciorba de perisoare sa se racoreassca putin, apoi o putem servi. Buna rau!😋😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.

12 comentarii:

  1. E foarte bine că stingem focul de sub poală!☺️😋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeei, pe caldurile astea trebuie stins :))) Iti multumesc pentru atentionare, am modificat ;) O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Toate preferatele tale sunt excelente

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru apreciere, o noapte linistita!

      Ștergere
    2. Anonim15/2/24

      Multumesc pentru reteta !

      Ștergere
    3. Cu drag, va multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
  3. Anonim8/5/22

    Excelente toate retetele dvs!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim21/6/22

    Minunate toate rețetele dumneavoastră. Vă mulțumim frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, va multumesc si eu pentru aprecieri. O zi buna!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!