15.04.2017

Prajitura cu foi de napolitana, nuca si rahat

O prajitura delicioasa si satioasa care se prepara relativ usor. Recomand cu drag si aceasta reteta, este printre preferatele mele!❤
Daca probati reteta mea de Prajitura cu foi de napolitana, nuca si rahat  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.  

    Ingrediente
  • 2 foi mari de napolitana 
    Blat:
  • 7 albusuri 
  • 7 linguri zahar (175 g) 
  • 3 linguri faina (75 g) 
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 200 g rahat taiat cubulete mici 
  • 100 g stafide inmuiate intr-o lingurita de rom 
  • coaja de lamaie(dupa gust) 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare 
    Crema:
  • 7 galbenusuri 
  • 1 pachet unt (250 g) 
  • 7 linguri zahar (175 g) 
  • 2 lingurite esenta de vanilie 



Mod de preparare
Blat:

Peste albusuri punem sare si le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul in doua, trei reprize si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. La final vom obtine o bezea tare si lucioasa.
Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam pe rand: rahatul si stafidele, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, miezul de nuca si coaja de lamaie. Amestecam usor de jos in sus ca sa nu se lase bezeaua. Punem compozitia intr-o tava(35x25cm) captusita cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana blatul incepe sa se desprinda usor de pe margini. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocull blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt. Daca doriti ca prajitura sa fie mai inalta coaceti blatul intr-o tava mai mica sau mariti cantitatile ingredientelor.
Cat blatul sta in cuptor pregatim crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, apoi le punem la fiert pe baie de aburi. Lasam pana zaharul se dizolva si crema incepe sa se ingroase, apoi o dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Untul trebuie sa fie gras, cu peste 80% grasime. Aromatizam cu esenta, omogenizam si lasam sa se raceasca. Crema va iesi mai moale, dar destul de buna incat sa lipeasca foile de blat.
Asamblare:
Imbracam interiorul tavii in care am copt blatul cu folie alimentara. Lasam folia sa cada si pe margi pentru ca la sfarsit vom acoperi prajitura cu ea. Asezam o foaie de napolitana...eu am decupat-o putin ca era mai mare decat tava. Ungem foaia de napolitana cu jumatate din crema, asezam blatul, intindem peste el restul de crema, apoi acoperim cu cealalata foaie de napolitana. Invelim prajitura cu folie alimentara si punem o greutate peste ea. Dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore sau peste noapte. Dupa acest timp portionam prajitura  si o servim alaturi de cei dragi. Un deliciu!😋 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!