27.01.2017

Pizza cu coronita din carnati

Pizza cu coronita de carnati este o pizza putin altfel, dar foarte buna. Umplutura poate varia dupa gustul fiecaruia💛.


Daca probati reteta mea de Pizza cu coronita din carnati, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

    Ingrediente
   
Blat:
  • 250 g faina
  • 150 ml apa calduta 
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2-3 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
   Topping:
  • suc de rosii(cam o cescuta)
  • carnaciori
  • salam
  • cascaval
  • ardei gras rosu
  • oregano uscat
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Blat:
Punem drojdia la inmuiat in 4-5 linguri de apa sau o amestecam cu faina (vedeti indicatiile de  pe ambalaj). Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei si punem sarea, zaharul, uleiul si drojdia inmuiata. Framantam adaugand treptat apa pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Acoperim castronul cu un prosop sau folie alimentara si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
* O alta varianta ar fi sa framantati aluatul de seara si sa il tineti in frigider peste noapte.... il scoateti cu cel putin  o ora inainte de a pregati pizza

Cand  aluatul a crescut ungem o forma (am folosit o forma rotunda de 32 cm diametrul) cu unt. Framantam putin aluatul si il intidem cu sucitorul in asa fel incat sa iasa putin mai mare decat tava. Il asternem in forma unsa lasand-ul sa cada peste marginile tavii.
Taiem de-a lungul 2-3 carnati si ii crestam putin(daca sunt mai mici ii puteti lasa intregi). Ii asezam circular peste aluat pe marginea formei. Ridicam aluatul de pe marginea tavii si acoperim carnatii formand un rulou. Taiem/crestam ruloul in bucati cam de un deget grosime, apoi intoarcem fiecare bucata cu taietura in sus(vezi foto mai jos).
Intepam aluatul din mijloc cu furculita si il ungem cu sos de rosii. Asezam restul mezelurilor taiate dupa preferinta si ardeiul gras. Radem cascaval din belsug si punem tava la cuptorul  preincalzit la foc mare( 230°C) pentru aproximativ 20 de minute sau pana pizza se rumeneste usor pe margini
Cand este gata, scoatem tava din cuptor, punem pizza pe platou si o servim imediat cum se racoreste putin. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu PIZZA/PASTE.








Aici gasiti reteta pentru PIZZA CU TON.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu