07.12.2016

Ciorba cu gaturi de curcan

















O ciorbita sanatoasa si delicioasa, cu un gust aparte. Sa o preparati si voi ca este tare buna.



 Ingrediente:
2 gaturi de curcan(1 kg)
2 cartofi
un morcov
o ceapa
ardei gras rosu si verde
o radacina mica de telina
300 g rosii pentru ciorba (pregatite in casa)
un ou
1 litru bors
un varf de lingurita cu rozmarin uscat(optional)
sare
cateva fire de leustean






Mod de preparare:

Curatam de pielite gaturile de curcan,le portionam si le spalam bine. Le punem intr-o oala la fiert in 4 litri de apa rece.Eu am avut si putina grasime de pasare de curte pe care am adaugat-o in oala.Inlaturam spuma care se formeaza de cate ori este nevoie.Cand este carnea fiarta pe jumatate, adaugam legumele (mai putin rosiile) curatate ,spalate si taiate cubulete .Lasam sa fiarba in continuare la foc mic.Cand legumele si carnea sunt bine patruse adaugam rosiile si borsul fiert in prealabil. Potrivim gustul de sare, condimentam cu rozmarin si mai lasam sa dea cateva clocote .Batem oul usor cu furculita si il adaugam in oala, apoi inchidem focul si adaugam leustean tocat.Servim ciorba fierbinte , cu ardei iute. Sa va fie de folos!

Pentru mai multe retete de ciorbe si supe ca la mama acasa,click aici 












2 comentarii:

  1. De morcov si cartofi nu s-a mentionat la ingrediente...in poza apar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de atentionare, am modificat. O zi frumoasa in continuare!

      Ștergere

Articole recente