14.11.2016

Cuib de viespi


















       


 Foarte bune la micul dejun cu o cana cu lapte, si nu numai :)



Ingrediente
Aluat:
500 g faina
100 g zahar
2 oua
250 ml lapte
75 ml ulei
o lingura untura solida (optional)
un cub drojdie(25 g)
coaja de lamaie
2 lingurite esenta de vanilie
un varf cutit de sare
Umplutura :
120 g unt
100 g zahar
200 g nuci tocate
Sirop :
250 ml apa
100 g zahar
o sticluta esenta de rom



Mod de preparare :
Aluat: punem la inmuiat drojdia in 3-4 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina,amestecam si o lasam la dospit.Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc si il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca.Cand zaharul s-a topit, dam craticioara deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie,praful de saresi coaja de lamaie.
Intr-un castron cernem faina si facem o adancitura in mijloc. Punem ouale sidrojdia dospita.Amestecam si turnam laptele cu zaharul topit. Transferam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul si untura. Framantam aproximativ 15 minute, pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Punem din nou aluatul in castron,acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1cm grosime.

Umplutura: Mixam untul moale cu zaharul si il intindem peste foaia de aluat.

Presaram nucile tocate si rulam foaia strans, pe latura mare. Taiem rondele cu un cutit bine ascutit si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt(cu distanta intre ele).Mai lasam la crescut 30 de minte, dupa care dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 35-40 de minute. Cu un 10-15 minuteinainte de a le scoate din cuptor, le pensulam bine cu cu siropul(apa se pune intr-o craticioara pe foc cu zaharul si se fierbe 2-3 minute. Se da deoparte si se adauga esenta de rom).

Cand se rumenesc frumos le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca. Sunt bune si calde si reci. Sa va fie de folos!
 Aici gasiti mai multe retete delicioase si usor de preparat.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente