15.11.2016

Crap cu legume la cuptor









Un preparat delicios si sanatos. O sa vrei portie dubla  :)


Ingrediente:
un crap(1,400 kg)
4-5 cartofi
2 morcovi
2 cepe
o rosie mare
cateva felii de lamaie
cateva fasii de ardei gras
2-3 linguri ulei
o lingura ketchup
sare
piper
cateva fire de patrunjel





Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine si solzi ,il spalam foarte bine si indepartam capul si coada(le vom pastra pentru o ciorbita,reteta o gasiti aici).Portionam in bucati potrivite trunchiul crapului si il presaram cu sare.Aceasta operatiune o vom face cu cel putin o ora inainte de gatirea pestelui.Curatam si spalam legumele apoi le taiem in bucati potrivite.Le asezam intr-o tava (ardeiul gras il lasam deoparte) impreuna cu feliile de lamaie si le asezonam cu sare si piper. Asezam deasupra bucatile de peste si stropim totul cu ulei.Turnam apa cat sa acopere legumele si dam tava la cuptor ,la foc mediu ,pentru aproximativ 45 de minute.Cu 10-15 minute inainte ca pestele sa fie gata, adaugam fasiile de ardei si ungem pestele cu ketchup(pentru o culoare frumoasa). La sfarsit adaugam patrunjel tocat. Se serveste cald, stropit cu suc de lamaie.Sa va fie de folos!

Click aici pentru mai multe retete delicioase si usor de preparat.
















6 comentarii:

  1. Wooww, dar ce bine arata.!! FELICITARI!. Aici nu gasesc crap asa mic. Toti au de la 4 kg in sus, si nu-mi permit si nici nu vreau asa mare. Iar rondelele sunt cam scumpe. O sa fac precis ,dar cu alt peste. Nu murezi lamai? Sa vezi ce gust bun are mancarea cand pui lamaie murata. Eu folosesc si la pui. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, cum murezi lamaia?

      Ștergere
    2. Multumesc frumos,Sanda!Sa ne spui si noua cum murezi lamaile. Te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
    3. Anonim29/12/16

      Lamaie taiata in 4 pe lung dar nu pana la capat. Se pone in lamaie in crestatura o lingurita de sare grunjoasa si se asaza in borcan. Sa adauga apa călduță-caldă pana se acopera apoi se pne capacul si sr depoziteaza timp de o luna in camara. Eu am incercat prima data cu o singura lamaie in borcan mic. Deliciul consta in coaja lamaiei.

      Ștergere
  2. Anonim29/12/16

    arata foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

      Ștergere

Articole recente