06.11.2016

Chec oparit

Acest chec oparit iese fraged, pufos si  aromat. L-am facut in urma cu cateva zile, cand am avut musafiri, si pot sa spun ca a fost “bataie” pe el 😊 . Recomand cu drag si aceasta reteta❤!

Daca probati reteta mea de Chec oparit  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.
      
    Ingrediente:
  • 9 oua mari 
  • 1 cana si jumatate cu zahar(300 g)
  • 2 cani si jumatate cu  faina(375 g) 
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa 
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt(10 g)
  • un varf cutit de sare

Mod de preparare:
Pentru masurarea ingredientelor vom folosi o cana cu volumul de 250 ml sau daca aveti cantar le putei cantari. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aprindem cuptorul la foc mediu(175-180°C), apoi punem hartie de copt in doua tavi mari..eu am folosit tavile de cozonac( 7x12x33cm).
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu telul in forma de para, apoi incorporam treptat uleiul...il punem in fir subtire ca la maioneza. La sfarsit aromatizam cu coaja de lamaie si esenta.
Punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic si o lasam sa fiarba 1-2 minute pana se dizolva zaharul si se formeaza un sirop. 
Peste albusuri punem sarea si le mixam pana devin spuma. Turnam in fir subtire siropul fierbinte peste spuma de albus in timp ce mixam, apoi punem treptat si  amestecul de galbenus si ulei. Lasam mixerul deoparte. 
Cu ajutorul telului sau al unei spatule de bucatarie incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand cu miscari largi, de jos in sus.
Turnam aluatul in tavile pregatite mai inainte si oprim 4-5 linguri in vas peste care punem cacaoa. Amestecam pana se omogenizeaza. Repartizam compozitia cu cacao peste cea alba, apoi amestecam/rotim cu coada unei linguri in interiorul formei ca sa obtinem aspectul marmoratPunem tavile in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.  In primele 15 minute NU deschidem usa cuptorului. Dupa ce au trecut 40 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca nu, mai lasam checurile cateva minute in cuptor, apoi repetam testul. Optional, se poate pudra cu zahar. Cand sunt gata, scoatem checurile din tava cu hartie cu tot si le lasam sa se raceasca. Feliem checul cand este rece si il servim alaturi de cei dragi💜.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul 
"Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA. 









Aici gasiti reteta CHECULUI CU APA MINERALA.

19 comentarii:

  1. La checul oparit nu e nevoie de praf de copt

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara. Azi am facut chec după reteta dv. Vreau să vă spun că nu am mîncat un chec mai bun decît acesta. Va felicit...va multumesc pt rețetă si va mai astept cu retete similare....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur mult ca v-a placut. O zi frumoasa! <3

      Ștergere
  3. Bună ziua, checul este super! Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim28/11/20

    Multumesc pentru reteta! Un chec delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim20/2/21

    Reteta prezentata de dvs este cea a checului copilariei mele! Va felicit pentru initiativa de a o populariza! Mereu mi s a parut cel mai bun chec dintre zecile de retete ale mamei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc din suflet pentru vizita si comentariu, o zi buna!

      Ștergere
  6. La galbenusuri trebuie pus tot cel 150 ml de ulei?
    Nu am inteles partea cu adăugăm galbenusuri și uleiul. 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, galbenusuriele se amesteca cu cei 150 ml ulei

      Ștergere
  7. Cel mai bun chec!Mulțumesc mult pentru rețeta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur ca v-a placut. Te mai astept si cu alte retete delicioase!

      Ștergere
  8. Anonim24/7/22

    Foarte buna rețeta mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim5/8/23

    Bună Gicuța,
    As vrea sa știu dacă este posibil cat reprezintă o cană cu faina/zahar in grame?
    Mulțumesc în avans
    Liliana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Liliana. O cana cu volumul de 250 ml plina cu faina cantareste 150 g, iar una cu zahar cantareste 200 g. O zi frumoasa!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).