01.04.2016

Tort ciocolatos (pentru Anul Nou)








Acest tort minunat l-am preparat de Anul Nou . Daca iubesti
ciocolata, cu siguranta o sa-ti placa ... o sa devina preferatul tau :)

Ingrediente
Blat:
3 oua
100 g zahar
150 g faina
30 g cacao
50 ml ulei
70 ml apa
o lingurita praf de copt
esenta de rom
un praf de sare
Mousse de ciocolata alba:
300 g ciocolata alba
300 ml frisca lichida
o lingurita gelatina
4 linguri de apa
Mousse de ciocolata neagra:
200 g ciocolata 50% cacao
100 g ciocolata cu lapte
300 ml frisca lichida
o lingurita gelatina
4 linguri apa
Banda de ciocolata:
100 g ciocolata 50%cacao
100 g ciocolata cu lapte
75 g unt
o lingura frisca lichida
plastic pt.ambalat cu bule


Mod de preparare
Blat:
Turnam apa clocotita peste cacao ,amestecam pana la omogenizare si  lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt.Turnam compozitia intr-o forma rotunda(eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea.
Mousse de ciocolata alba:
Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute.Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu .Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in sosul de ciocolata fierbinte si amestecam bine,bine.Lasam  sa se raceasca la temperatura camerei,apoi cu ajutorul mixerului incorporam sosul in frisca batuta.
Mouss-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.
Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou):
Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se racoreste, o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului. O lasam sa se intareasca putin,apoi cu atentie ,o infasuram in jurul tortului (aici ar fi bine sa aveti ajutoare :)).
Asamblare:
Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu o punga de plastic (folie alimentara), turnam primul strat de mousse de ciocolata alba . Nivelam bine si dam forma 10-15 minute la congelator (crema trebuie sa se intareasca), timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.
Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit presand usor. Il insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita.  Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata .Dam din nou tortul la frigider pentru cel putin 30 de minute, dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta si/sau ocazie. Sa va fie de folos!

Aici gasiti mai multe retete cu dulciuri,preparate in bucataria mea.










































































3 comentarii:

  1. Anonim2/4/16

    si apa cat sa fie......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim3/4/16

      cata apa trebuie pt blat,acolo scrie ca se pune apa fierbinte peste cacao ,cata?

      Ștergere
    2. Multumesc in primul rand de atentionare! Am corectat reteta. Se pun 70 ml de apa. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere

Articole recente