13.03.2016

Prajitura Fanta

   Simpla,buna si de mare efect….zic eu !🌝



loading...


    Ingrediente
    Blat:
  • 6 oua 
  • 6 linguri zahar 
  • 4 linguri faina 
  • 2 linguri cacao 
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de rom 
  • un plic praf de copt 
  • un praf de sare 


    Crema: 
  • 500 g branza de vaci ( am folosit Pilos) 
  • 200 g unt 82% grasime 
  • 200 g zahar pudra 
  • o fiola esenta de vanilie 

    Glazura: 
  • 2 plicuri budinca de vanilie 
  • 800 ml Fanta ( am folosit Santal de portocale) 
  • 5 linguri zahar 


Mod de preparare
Blat:
Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile cu zaharul doar cat sa se omogenizeze(1-2 minute). Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza.Cu ajutorul unei spatule(lingura) incorporam faina cernuta si amestecata cu cacaoa si praful de copt, Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de rom. Amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 25 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit




Crema:
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta. Mixam pana se omogenizeaza. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru aproximativ doua ore.
Glazura:
Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in loc de lapte folosim 800 ml Fanta( Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema.Dam din nou prajitura la frigider pentru cel putin doua ore, dupa care o portionam.Servim prajitura alaturi de cei dragi.
Sa va fie de folos!😘

Aici gasiti mai multe retete delicioase din bucataria mea.













loading...
loading...

2 comentarii:

Articole recente