13.03.2016

Prajitura Fanta





















Simpla,buna si de mare efect….zic eu ! :)

Ingrediente
 Blat:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
100 ml ulei
2 lingurite esenta de rom
1 plic praf de copt
un praf de sare
Crema:
500 g branza de vaci ( am folosit Pilos)
250 g unt 82% grasime
200 g zahar pudra
o fiola esenta de vanilie
Glazura:
2 plicuri budinca de vanilie
800 ml Fanta ( am folosit Santal de portocale)
5 linguri zahar
Mod de preparare
Blat: 
Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile cu zaharul ,doar cat sa se omogenizeze(1-2 minute). Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza.Cu ajutorul unei spatule(lingura) incorporam faina cernuta si amestecata cu cacaoa si praful de copt, Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de rom. Amestecam usor,de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Crema:
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma, apoi adaugam branza si esenta si mixam pana se omogenizeaza. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru aproximativ doua ore.
Glazura:
O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim 800 ml Fanta( Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema.Dam din nou prajitura la frigider pentru cel putin doua ore, dupa care o portionam. Sa va fie de folos!

Aici, gasiti mai multe retete cu dulciuri delicioase pregatite in bucataria mea.























2 comentarii:

Articole recente