13.03.2016

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta este un desert fin, racoritor si de mare efect. Se prepara usor si reusita este garantata. Recomand cu drag s-o faceti si voi!💜
 
Daca probati reteta mea de Prajitura Fanta, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente
    Blat:
  • 6 oua 
  • 6 linguri zahar(150 g) 
  • 4 linguri faina(100 g) 
  • 2 linguri cacao(50 g) 
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de rom 
  • un pliculet praf de copt 
  • un varf cutit de sare
    Crema: 
  • 500 g branza de vaci ( am folosit Pilos de la Lidl) 
  • 200 g unt 82% grasime 
  • 200 g zahar pudra 
  • o fiola esenta de vanilie 
    Glazura: 
  • 2 plicuri budinca de vanilie 
  • 800 ml Fanta ( am folosit Santal de portocale) 
  • 5 linguri zahar 


Mod de preparare

Blat:
Separam galbenusurile de albus. Mixam galbenusurile cu zaharul doar cat sa se omogenizeze(1-2 minute), apoi adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam faina cernuta si amestecata cu cacaoa si praful de copt. Aromatizam cu esenta. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam treptat in compozitia de galbenusuri amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de bucatarie. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 
180°C pentru aproximativ 25 de minute. Dupa primele 20 de minute facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea inseamna ca este copt, daca nu, mai lasam prajitura 5 minute in cuptor si repetam testul . Cand blatul este copt il scoatem din tava(cu hartie cu tot) si il lasam la racit.
Crema:
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma, apoi adaugam branza treptat si esenta. Mixam pana se omogenizeaza. Intindem crema peste blatul racit si il dam la frigider pentru aproximativ doua ore.
Glazura:
Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in loc de lapte vom folosi 800 ml Fanta( Santal de portocale). Cand este usor calduta o turnam peste stratul de crema si nivelam rapid cu un cutit cu lama mare. Dam din nou prajitura la frigider pentru cel putin doua ore, dupa care o putem portiona. Servim prajitura alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete CU DULCIURI.

5 comentarii:

  1. Anonim1/1/17

    Nu arata doar bine,arata excelent! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multunesc mult!

      Ștergere
    2. Anonim18/12/22

      Super rețete! Mulțumesc frumos pentru minunatele rețete!

      Ștergere
  2. Anonim17/11/17

    va rog frumos spuneti-mi cum sa o tai asa frumos sa nu se impreuneze cremele,am facut o data si am ramas total dezamagita la taiat :(((

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice prăjitură se taie cu un cuțit lung și subțire, înainte de fiecare tăietură se baga cuțitul în apă fierbinte !

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).