01.03.2016

Prajitura cu mascarpone si ciocolata



O prajitura absolut delicioasa
Ingrediente
Blat:
6 oua
200g zahar
280 g faina
40 g cacao
150 ml apa
120 ml ulei
o lingurita praf de copt
esenta de rom
un praf de sare
Crema cu ciocolata neagra
200 g ciocolata 50%cacao
200 ml frisca lichida
o cutie mascarpone(250g)
Crema de ciocolata alba
200 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
o cutie mascarpone(250 g)
Sirop:
5 linguri zahar
300ml apa
o fiola esenta de rom
In plus: o lingurita ness

Mod de preparare:
Blat:Punem apa clocotita peste cacao ,amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam peste galbenusuri  uleiul pus ca la maioneza, apoi esenta de rom si compozitia de cacao racita.Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula,iar la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt.Compozitia o turnam  intr-o tava(25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
Crema de  ciocolata neagra:Punem frisca lichida pe foc intr-o craticioara impreuna cu ciocolata rupta bucatele.Aducem compozitia la punctual de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit 3-4 ore(de preferabil peste noapte). Mixam ciocolata pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.
Crema de cicolata alba: Procedam la fel ca la crema anterioara.
Sirop: Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si amestecam continuu pana acesta se caramelizeaza si devine lichid. Turnam apa(atentie la aburi) si amestecam pana se dizolva tot zaharul. Dam deoparte adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Asamblare:Taiem blatul in doua parti pe orizontala.Insiropam prima parte cu jumatate din sirop apoi punem crema de ciocolata neagra si o intindem uniform. Asezam peste crema a doua foaie  de  blat si o insiropam. Dam la frigider 2-3 ore dupa care indepartam marginile si portionam prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram prajitura cu crema de ciocolata alba. Presaram deasupra ness. Sa va fie de folos!
 Click aici pentru mai multe retete delicioase, preparate in bucataria mea :)



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente