01.03.2016

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

 O prajitura absolut delicioasa cu crema fina de mascarpone si ciocolata. Daca iubiti ciocolata, va recomand cu drag sa faceti aceasta prajitura.❤

Daca probati reteta mea de Prajitura cu mascarpone si ciocolata, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



     Ingrediente
     Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un varf cutit de sare
     Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata 50%cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250 g)
     Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250 g)
     Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 300ml apa
  • o fiola esenta de rom
     In plus:
  •  o lingurita ness



Aici gasiti reteta de PRAJITURA CU BLAT DE CACAO SI MASCARPONE
Aici gasiti reteta PRAJITURII VALURILE DUNARII.


Mod de preparare:
Blat: 
Punem apa clocotita peste cacao, omogenizam si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare. Turnam peste galbenusuri uleiul pus ca la maioneza, esenta de rom si compozitia de cacao racita. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, iar la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt. Compozitia o punem  intr-o tava(25x35 cm) tapetata cu hartie de copt pe care o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitore in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt.
Crema de  ciocolata neagra:
Punem frisca lichida pe foc intr-o craticioara impreuna cu ciocolata rupta bucatele. O aducem  la punctual de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit 3-4 ore(de preferat peste noapte).
Dupa acest timp, mixam spuma amestecul de ciocolata racit, apoi  adaugam treptat branza mascarpone si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.
Crema de cicolata alba: Procedam la fel ca la crema anterioara.
Sirop: 
Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si amestecam continuu pana acesta se caramelizeaza si devine lichid. Turnam apa (atentie la aburi!) si amestecam pana se dizolva tot caramelul. Dam deoparte, adaugam esenta de rom si lasam la racit.
Asamblare:
Taiem blatul in doua parti, pe orizontala. Insiropam prima parte cu jumatate din sirop apoi punem crema de ciocolata neagra si o intindem uniform. Asezam peste crema a doua foaie de blat si o insiropam. Dam la frigider 2-3 ore, dupa care indreptam marginile si portionam prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram prajitura cu crema de ciocolata alba. Presaram deasupra ness. Este delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.












Piept de pui cu ciuperci si paste ❤
Reteta :https://goo.gl/aDRxF8



Un comentariu:

  1. Foarte buna.eu am încercat-o astăzi .Isi merita tot efortul.������

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).