28.02.2016

Conopida in otet

Conopida in otet este dulce-acrisoara si crocanta.... reteta perfecta! Merge de minune langa o friptura sau o tocanita😉.



Daca probati reteta mea de Conopida in otet, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.



    Ingrediente:
  • 4 kg conopida 
  • 2 radacini hrean 
  • 2-3 morcovi(optional) 
  • 2 litri apa
  • 1 litru otet 
  • 1 cana zahar (cana de 250 ml) 
  • 3 linguri cu varf sare grunjoasa(90 g) 
  • 1 lingura piper boabe 
  • 1 lingura boabe de mustar(optional)
  • 6-7 frunze de dafin


Mod de preparare:

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o lasam o ora in apa rece.
Dupa acest timp, o punem in strecuratori, o trecem sub jet de apa rece si o lasam la scurs.
Decojim morcovii, il spalam si il taiem  rondele.
La fel curatam si spalam hreanul si il taiem in betisoare.
Asezam buchetele de conopida in borcane(am folosit un borcan de 3 litri si doua borcane a cate 1,5 litri), alternand cu rondele de morcov si betisoare de hrean. 
Intr-un vas punem otetul si apa la fiert. Adaugam sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.
Lasam pe foc sa dea cateva clocote si sa se dizolve sarea si zaharul. Punem borcanele pe o tava de metal sau in chiuveta de inox( eu le-am pus in chiuveta 😊). Cand saramura este gata, luam cu polonicul din ea si turnam peste conopida din borcane.  Adaugam si frunzele de dafin si piperul care au fost in oala cu saramura. Inchidem borcanele cu capace, le acoperim cu un prosop(patura) gros si le lasam pana a doua zi sa se raceasca. Daca va mai ramane conopida, o puteti adauga a doua zi in borcane. Deasupra conopidei din fiecare borcan fixam cate doua betisoare din lemn pentru a impiedica sa se ridice deasupra saramurii. Depozitam borcanele la loc racoros. Simplu de preparat si tare buna aceasta conopida in otet.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de CONSERVE/MURATURI.







16 comentarii:

  1. Am facut reteta cu rosii cubuletele.F.buna.Maine incerc reteta cu conopida.Sper sa imi reuseasca.O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, ma bucur ca ti-au placut rosiile cubulete. Iti va reusi si conopida...garantez! :)

      Ștergere
  2. Bună, pot pune și gogoșari printre buchetele de conopida

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Desigur, se pot pune si gogosari. O seara frumoasa!

      Ștergere
  3. Dec ce oare nu mi rămîne alba?
    Se invineteste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate prinde borcanul aer in timp ce conopida sta la murat...

      Ștergere
  4. Cornelia29/9/23

    Bună ziua!
    Frunze de țelină se pot pune la conopidă?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim4/10/23

    Apa de saramura se pune fierbinte peste conopida

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim5/11/23

    Ce fel de otet? Eu am de 12%. E prea puternic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am folosit de 9 grade, dar poti adauga apa mai multa. Nici nu stiam ca exista si de 12 grade

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).